Artiststatement

Verwonderen

Ik maak kunstwerken omdat ik mensen wil laten verwonderen. Als je een beetje aandachtig naar mijn werken kijkt, verwonder je je als snel over hoe het eruit ziet en vooral ook hoe het in elkaar zit.

Out of the box

Centraal in mijn werken staat het vraagstuk of ik me heb te conformeren aan wat gebruikelijk is, of dat ik ook out of the box mag werken. Mag ik buiten de gebaande paden treden door iets anders doen dan wat gebruikelijk is? Mag ik afwijken en anders zijn? Jazéker mag ik dat!. Want zó ontstaat een unieke en authentieke niche. Zo kom ik dus tot wandobjecten die uit meerdere delen bestaan of niet rechthoekig zijn en heb daarmee een herkenbare eigen stijl ontwikkeld.

 

Esthetiek

Ik heb een voorliefde voor vormgeving (esthetiek) en dat laat ik terugkomen in mijn werk. De vormgeving zit niet alleen in het schilderwerk, maar vooral ook in de vorm van de panelen en lijsten waaruit mijn kunstwerken zijn opgebouwd. Daarnaast maak ik veel gebruik van regelmatigheid, verbondenheid en de Gulden Snede van Fibonacci.

 

Flow

Een idee voor een kunstwerk begint bij een ingeving. Dat geef ik vervolgens op een vrij rationele manier vorm, waarbij heel wat denk-, meet- en precisiewerk komt kijken. Als ik dan tijdens het werken in de ‘flow’ kom, is de cirkel weer rond: dan versmelten ratio en emotie ineen en lijkt tijd niet meer te bestaan.

 

Materiaal

De materialen waarmee ik werk zijn vrij divers. De panelen zijn hardboard (masonite) platen en de baklijsten maak ik met mdf en houten latten. Dit monteer ik op een doorzichtige plaat acrylaatplastic (plexiglas). Qua verf gebruik ik olieverf.

 

Verbinding

Een belangrijk thema in mijn werken is ‘verbinding’. Alle losse delen hebben ieder hun eigen plek en staan daardoor in verbinding met elkaar. Alleen dán vormen alle losse delen één geheel. Ik leg daarmee een link naar de maatschappij. Daar vormen alle mensen tezamen een maatschappij. Ieder mens is nodig om tot het geheel te komen.