Kunstwerken Erik Pater

Verwonderen

Ik maak kunstwerken omdat ik mensen wil laten verwonderen. Als je een beetje aandachtig naar mijn werken kijkt, verwonder je je als snel over hoe het eruit ziet en vooral ook hoe het in elkaar zit.

Materiaal

De materialen waarmee ik werk zijn vrij divers. De panelen zijn hardboard (masonite) platen en de baklijsten maak ik met mdf en houten latten. Dit monteer ik op een doorzichtige plaat acrylaatplastic (plexiglas). Qua verf gebruik ik olieverf.

Series

Tijdens het maken van een kunstwerk heb ik al ideeën voor het maken van een nieuw kunstwerk. Die ideeën zijn vaak gebaseerd op vorige werken of het kunstwerk waar ik mee bezig ben. Hierdoor ontwikkelt (‘evolueert’) mijn kunst zich. Ik heb echter ook gemerkt dat het een beetje een rommeltje of allegaartje wordt als ik te snel door ontwikkel. Ik heb daarom gekozen om van iedere stap meerdere kunstwerken te maken. Dat zijn dan  kunstwerken die qua thema of uiterlijke vormgeving op elkaar lijken. Hierdoor ontstaat er meer een lijn in het werk; het zijn niet meer losstaande kunstwerken.

Serie: Tegels van 24 x 24 cm

Serie: Bored Rhino’s

Tegenwoordig wordt er op het internet veel gehandeld in NFT’s. Dat zijn Non-Fungible Tokens ofwel Niet-Vervangbare Tokens. Het zijn digitale afbeeldingen die je kunt kopen en verkopen. Na aanschaf ben je dan de rechtmatige eigenaar van een specifieke afbeelding. In de handel met NFT’s kan veel geld omgaan. 

Een bekende serie NFT’s is die van de Bored Ape (Yachtclub). Het zijn afbeeldingen van ietwat chagrijnig en verveeld kijkende apen, telkens met andere kleren aan. Dit was voor mij de inspiratie om een eigen reeks schilderijen te maken. Ik veranderde de aap in een neushoorn (Rhino) en gaf het op elk schilderij een ander outfit. Ieder schilderij -en daarmee dus ook iedere lijst- heb ik in een bijzondere vorm gezaagd; ik wilde geen gewoon rechthoekige lijst.

Serie: Water

Serie: Mandala’s

Serie: Realisme op panelen in authentieke stijl

Serie: Asymmetrische vormen

Losse werken in authentieke stijl