Over Erik Pater

Erik Pater

aan het schilderenErik Pater (Groningen 1976) heeft een opleiding genoten tot leraar basisonderwijs en stond van 2001 tot 2014 voor de klas. In 2006 nam hij voor het eerst schilderlessen bij een kunstschil-der in de buurt. Al snel ontdekte hij dat hij een aardig talent had voor het realistisch schilderen. Toen hij in in 2014 besloot zijn baan in het onderwijs op te zeggen, richtte hij zich meer op het schilderen en in 2016 startte hij zelf met het geven van schilderlessen voor cursisten. Na het coronajaar 2020 moest hij zijn lessen stoppen, omdat het niet meer rendabel was, wegens teruglopende cursistenaantallen en lockdowns.

IMG_4468Maar gelukkig, waar de ene deur sluit, opent zich een andere. Erik kan zich nu meer richten op het maken van eigen werk. Naast de gebruikelijke manier van schilderijen maken, ontwikkelt Erik zich ook in een eigen stijl van schilderijen en kunstwerken. Die eigen stijl geniet steeds meer zijn voorkeur en hij werkt graag aan vernieuwende projecten.

 

Deze unieke stijl kenmerkt zich doordat het paneel waarop geschilderd is, eerst in een bepaalde vorm wordt gezaagd. De vormen worden bij elkaar gehouden doordat het op doorzichtig acrylaat bevestigd wordt. Vervolgens wordt er een passende lijst bij gemaakt en als dit geheel klaar is, kan er geschilderd worden. 

Door panelen eerst te zagen ontstaat er dus een unieke stijl. Daarnaast… “er zijn nog legio idee├źn te verwezenlijken!” aldus Erik.