Authentiek Erik Pater

Verwonderen

Ik maak kunstwerken omdat ik mensen wil laten verwonderen. Als je een beetje aandachtig naar mijn werken kijkt, verwonder je je als snel over hoe het eruit ziet en vooral ook hoe het in elkaar zit.

Materiaal

De materialen waarmee ik werk zijn vrij divers. De panelen zijn hardboard (masonite) platen en de baklijsten maak ik met mdf en houten latten. Dit monteer ik op een doorzichtige plaat acrylaatplastic (plexiglas). Qua verf gebruik ik olieverf.

Series

Tijdens het maken van een kunstwerk heb ik al ideeën voor het maken van een nieuw kunstwerk. Die ideeën zijn vaak gebaseerd op vorige werken of het kunstwerk waar ik mee bezig ben. Hierdoor ontwikkelt (‘evolueert’) mijn kunst zich. Ik heb echter ook gemerkt dat het een beetje een rommeltje of allegaartje wordt als ik te snel door ontwikkel. Ik heb daarom gekozen om van iedere stap meerdere kunstwerken te maken. Dat zijn dan  kunstwerken die qua thema of uiterlijke vormgeving op elkaar lijken. Hierdoor ontstaat er meer een lijn in het werk; het zijn niet meer losstaande kunstwerken.

Serie: TYgels van 24 x 24 cm

Serie: Bored Rhino’s

Serie: Water

Serie: Mandala’s

Serie: Realisme op panelen in authentieke stijl

Serie: Asymmetrische vormen

Losse werken in authentieke stijl