Authentiek Erik Pater

ATTENTIE: MOMENTEEL (19 feb ’23) BEN IK BEZIG DIT DEEL VAN DE WEBSITE OPNIEUW IN TE DELEN. HET KAN ZIJN DAT FOTO’S NIET HELEMAAL OP DE JUISTE PLAATS STAAN. BINNENKORT IS DE SITE WEER MEE UP-TO-DATE  

Verwonderen

Ik maak kunstwerken omdat ik mensen wil laten verwonderen. Als je een beetje aandachtig naar mijn werken kijkt, verwonder je je als snel over hoe het eruit ziet en vooral ook hoe het in elkaar zit.

Materiaal

De materialen waarmee ik werk zijn vrij divers. De panelen zijn hardboard (masonite) platen en de baklijsten maak ik met mdf en houten latten. Dit monteer ik op een doorzichtige plaat acrylaatplastic (plexiglas). Qua verf gebruik ik olieverf.

Series van zeven

Tijdens het maken van een kunstwerk heb ik al ideeën voor het maken van een nieuw kunstwerk. Die ideeën zijn vaak gebaseerd op vorige werken of het kunstwerk waar ik mee bezig ben. Hierdoor ontwikkelt (‘evolueert’) mijn kunst zich. Ik heb echter ook gemerkt dat het een beetje een rommeltje of allegaartje wordt als ik te snel door ontwikkel. Ik heb daarom gekozen om van iedere stap zeven kunstwerken te maken. Zeven werken die qua thema of uiterlijke vormgeving op elkaar lijken. Hierdoor ontstaat er meer een lijn in het werk; het zijn niet meer losstaande kunstwerken. De zeven kunstwerken noem ik dan dus ook: series van zeven… en ik moet er meteen bij vermelden: nog niet iedere serie heeft zeven werken. Soms zijn het er nog maar drie. Of vijf. De aanvullende kunstwerken komen dan in de loop der tijd.

Serie van zeven: tegels van 24 x 24 cm

Geen afbeeldingen gevonden.

 

 

series van zeven: Bored Rhino’s

Serie van zeven: Water

Serie van zeven: mandala’s

serie van zeven: realisme op panelen in authentieke stijl

Serie van zeven: asymmetrische vormen

Losse werken in authentieke stijl